Omgeving

Het Bospark ligt midden in het natuurgebied Langeloërduinen in de kop van Drenthe. De centrale ligging maakt Norg extra aantrekkelijk. Enkele kilometers fietsen en u steekt al de grens over naar Groningen of Friesland. Eigenlijk vindt u in de kop van Drenthe alle landschappen van de gehele provincie bij elkaar in een notendop. Beekdal landschap, bos, hei, vennetjes, stuifduinen, dorp en es land- schap, een recreatieplas, hunebedden en een groot meer… het is er allemaal.

De Langeloërduinen is een gemengd bosgebied met stuifduinen waar onder andere een mooie gemarkeerde wandelroute doorheen loopt en het Struin en Duin belevingspad voor de kinderen. Rondom Norg is het heerlijk wandelen en fietsen.

Het Noordsche Veld, een groot heideveld met prehistoische akkertjes (Celtic Fields) en grafheuvels, ligt 4 km vanaf de camping, u fietst er zó naar toe! Op ongeveer 8 kilometer afstand ligt het bekende Fochteloërveen een uitgestrekt hoogveen gebied waar u met een beetje geluk de kraanvogels kunt spotten. Even verderop nabij Ravenswoud staat een bekende uitkijktoren, een architectonisch hoogstandje mogen we wel zeggen. Nabij Westervelde ( 3 km.) ligt het beekdalgebied “de Slokkert” en aan de oostkant van Norg vindt u het beekdallandschap van het Oostvoortsche diep.

Naast Norg zijn er nog meer mooie brinkdorpen in de buurt. De steden Groningen, Assen en Drachten zijn in de buurt voor een dagje shoppen, of toch liever een dag naar een waddeneiland?

Richting Groningen liggen de Onlanden, een groot waterbergingsgebied met fraaie natuur en een bijzondere uitkijk- toren.

Kunst en cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken: de musea, de landgoederen en het bekende dorp Veenhuizen zijn een bezoek meer dan waard. Hunebedden vindt u in Westervelde ( 3 km) , Zeijen (7 km) en Steenbergen (6 km). Stuk voor stuk mooi gelegen. Het hunebed van Steenbergen is de grootste van de drie.

U kunt op de fiets naar Assen (de route ligt voor u klaar) en zelfs naar Groningen is het maar 25 kilometer fietsen of rijden. Wij hebben mooie fiets- en wandeltochten die u veel mooie plekjes van de omgeving laten zien en die allemaal starten op de camping.

In de provincie Drenthe zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten. 
Norg heeft een VVV en kijk voor meer informatie en de agenda van Drenthe op drenthe.nl

Verstilde vennetjes,  brinkdorpen, en eeuwenoude zandpaden

Mooie heidegebieden, zandverstuivingen en hunebedden.